חדשות קריפטו

7 מיתוסי הביטקוין הגדולים ביותר

כשהביטקוין מגיע לשיאים חדשים של כל הזמנים וחדשות חשובות שמתפרסמות כמעט בכל יום , זה נראה כמו זמן טוב להסתכל על כמה מהמיתוסים והתפיסות השגויות הגדולות ביותר שיש לאנשים לגבי המטבע הקריפטו הראשון בעולם, לראות אם יש להם יתרונות, אם אתה חושב, למשל, שהערך של הביטקוין "מבוסס על כלום" או שהוא הפכפך מכדי שיהיה לו שימוש כלשהו בעולם האמיתי, המדריך הזה הוא בשבילך. אנו מפרידים בין עובדות לבדיון – כדי להגיע לאמת על המטבע הקריפטוגרפי הפופולרי ביותר בעולם.

מיתוס מס' 1: ביטקוין הוא בועה

אמנם זה נכון שיש אנשים שקונים ביטקוין כהשקעה ספקולטיבית המחפשת תשואה גדולה, אבל זה לא אומר שהביטקוין עצמו הוא בועה. בועות הן מחזוריות כלכלית המאופיינת בעלייה בלתי ברת קיימא בערך השוק. בסופו של דבר הם צצים כשהמשקיעים מבינים שהמחירים גבוהים בהרבה מהערך הבסיסי של הנכס. ביטקוין מושווה מדי פעם לבועה ספקולטיבית מוקדמת ידועה לשמצה: "מאניה של צבעונים" ההולנדית מהמאה ה-17. בשנת 1637, ספקולנטים גרמו למחירים של כמה זני צבעונים לעלות פי 26. הבועה נמשכה שישה חודשים, התרסקה, ומעולם לא התאוששה.

הסיפור האמיתי:

  • הביטקוין עבר מספר מחזורי מחירים במהלך למעלה מ-12 שנים – והתאושש בכל פעם כדי להגיע לשיאים חדשים. כמו בכל טכנולוגיה חדשה, צפויים מחזורי פריחה ופריצה. לדוגמה, בסוף עידן הדוט.קום בשנות התשעים, מניית אמזון צללה מ-100 דולר ל-5 דולר בלבד, רק כדי להפוך לאחת החברות בעלות הערך בעולם בעשורים הבאים.

  • כמה משקיעי ביטקוין גדולים מאמינים שהתנודות של הביטקוין יוצרות דפוס אופייני לשווקים צעירים. הביטקוין, הם אומרים, יזנק ויתרחק עם תנודות קטנות יותר ומשכי זמן ארוכים יותר ביניהם עד שבשלב מסוים בעתיד הוא יתייצב ליציבות יחסית. אבל רק הזמן יגיד.

מיתוס מס' 2: לביטקוין אין שימושים בעולם האמיתי

מבקרים אוהבים לטעון שביטקוין אינו שימושי בעולם האמיתי – או אם יש לו שימוש, הוא שימושי בעיקר לפעילות בלתי חוקית. אף אחת מהאמירות הללו אינן נכונות. לביטקוין יש היסטוריה ארוכה כאמצעי לביצוע תשלומים לכל אחד בעולם, והכל ללא בנק או מעבד תשלומים באמצע . והיא משמשת יותר ויותר כגידור דמוי זהב מפני אינפלציה על ידי משקיעים מוסדיים גדולים.

הסיפור האמיתי:

  • בשנים האחרונות, ביטקוין הפך לפופולרי יותר ויותר כחנות עמידה לאינפלציה בעלת ערך בדומה לזהב – מה שמוביל לכינוי "זהב דיגיטלי" של ביטקוין. מספר הולך וגדל של קרנות גדולות וחברות ציבוריות (Tesla, Square, MicroStrategy) קנו ביטקוין בשווי מיליוני או אפילו מיליארדי דולרים כאמצעי לנהל טוב יותר את הנכסים שלהם.

  • בדומה לזהב, ביטקוין נדיר (לעולם לא יהיו יותר מ-21 מיליון ביטקוין). זהב, כמובן, הוא כבד, מגושם וקשה לשינוע ולאחסנה. ביטקוין, לעומת זאת, יכול להישלח בצורה דיגיטלית באותה קלות כמו שליחת אימייל.

  • ביטקוין זכה לתשומת לב שלילית בשנים הראשונות כאמצעי תשלום ברשת האפלה. אבל כאשר שוק האינטרנט האפל הגדול הראשון נסגר, מחירי הביטקוין עלו לאחר מספר ימים בלבד – והמשיכו לעלות. 

  • כמו כל סוג של כסף, חלק ממנו ינוצל לרעה. אבל בהשוואה לדולרים אמריקאים, שימוש לא חוקי בביטקוין הוא טיפה בדלי. על פי דיווח עדכני, 2.1% מהיקף עסקאות הביטקוין בשנת 2019 היה קשור למפעל פלילי. 

  • ומכיוון שכל עסקאות הביטקוין מתרחשות בבלוקצ'יין פתוח, לרוב קל יותר לרשויות לעקוב אחר פעילות בלתי חוקית מאשר במערכת הפיננסית המסורתית. 

מיתוס מס' 3: לביטקוין אין ערך אמיתי

אמנם ייתכן שביטקוין לא מגובה בנכס פיזי כמו זהב, אבל גם הדולר האמריקאי או כמעט כל מטבע פיאט מודרני אחר לא מגובה. ביטקוין מקודד בצורה קשיחה כך שהוא נדיר, מה שעוזר להפוך אותו לעמיד בפני אינפלציה. אינפלציה עם מטבעות פיאט יכולה להתרחש כאשר נוצרות כמויות גדולות, ובכך לדלל את ההיצע הקיים. 

הסיפור האמיתי:

  • תמיד יהיו רק 21 מיליון ביטקוין. המחסור הזה הוא גורם מרכזי בערכו.

  • לא רק שההיצע מוגבל, אלא שכמות הביטקוין החדש שנכרה הולכת ופוחתת עם הזמן בצורה צפויה. כל ארבע שנים, באירוע שנקרא " חצייה ", תגמולי חסימה המשולמים לכורים ברשת נחתכים בחצי. 

  • זה עוזר להבטיח שההיצע תמיד מצטמצם, מה שלפי העיקרון הכלכלי הבסיסי של מחסור, פעל כדי לשמור על מגמת עלייה של מחיר הביטקוין בטווח הארוך – מפחות מאגורה בהתחלה ליותר מ-50,000 דולר נכון לתאריך. אמצע פברואר 2021. (ראה המחיר הנוכחי של ביטקוין .)

  • ביטקוין גם שואב ערך מהעבודה שהמחשבים ברשת תורמים באמצעות תהליך שנקרא כרייה . מחשבים חזקים בכל רחבי העולם מספקים כמות עצומה של כוח עיבוד לקראת עבודת האימות והאבטחה של כל עסקה (בתמורה הם מתוגמלים בביטקוין חדש). 

מיתוס מס' 4: הביטקוין פשוט יוחלף במתחרה

ביטקוין היה הכסף הדיגיטלי הראשון שהצליח באמת. ולמרות שמטבעות קריפטוגרפיים חדשים הבטיחו מזמן לעקוף את הביטקוין באמצעות תכונות חדשות או יתרונות אחרים, אף אחד לא התקרב . 

הסיפור האמיתי:

  • למרות שאלפי מטבעות קריפטוגרפיים מתחרים נוצרו בעשור האחרון, ביטקוין תמיד היה ונשאר המטבע הקריפטו היקר ביותר לפי שווי שוק בהפרש משמעותי.

  • הוא גם הפופולרי ביותר, ומהווה כ-60% משוק הקריפטו.

  • הסיבות כוללות את יתרון ה"מוביל הראשון" של ביטקוין, יחד עם טוהר המשימה שלו כמטבע מבוזר ופתוח.

  • מה שלא אומר שמתחרים לא מוזמנים לנסות. הביטקוין מבוזר, כלומר הוא מופעל על ידי קהילה גלובלית של כורים וצמתים, במקום רשות מרכזית.

  • לדוגמה, אם הארכיטקטורה הבסיסית של ביטקוין צריכה להשתנות כדי להוסיף פונקציונליות, תכונות חדשות או כדי להגן מפני באג שהתגלה לאחרונה, הקהילה יכולה ליזום מזלג לשדרוג הרשת. 

  • על מנת שהשדרוג יתקבל, על רוב של 51% מהקהילה לתמוך בשינוי. זה מאפשר לביטקוין להסתגל ולהתפתח כנדרש, כפי שניתן לראות בשדרוג של ביטקוין Segregated Witness ("SegWit") ב-2017. 

  • מכיוון שהתוכנה היא בקוד פתוח, מפתחים שאינם מסוגלים להשיג הסכמה קהילתית יכולים אפילו ליצור מזלג קשה של הבלוקצ'יין של ביטקוין וליצור מטבע קריפטוגרפי חדש לגמרי. לדוגמה, ביטקוין קאש נוצר בדרך זו – אך עד כה אף שיבוט של ביטקוין לא התקרב להחלפת המקור.

  • כמובן, כמות עצומה של חדשנות מתרחשת בחלל, כך שניתן להעלות על הדעת שיכולה לצוץ יריבה גדולה יותר. אבל בהתחשב בנסיבות הנוכחיות, רוב המומחים לא חושבים שהחלפת ביטקוין בזמן הקרוב היא תוצאה סבירה.

מיתוס מס' 5: השקעה בביטקוין היא הימורים

אמנם זה נכון שביטקוין חווה תנודתיות משמעותית במחירים בעשור האחרון, אך יש לצפות לכך משוק צעיר וצומח. מאז חסימת היצירה של ביטקוין ב-2010, הוא צבר בהתמדה ערך לטווח ארוך – עם שווי שוק העולה על טריליון דולר (נכון לפברואר 2021; ראה שווי השוק הנוכחי ). וככל שהביטקוין המשיך להתבגר, מבנה רגולטורי חזק במדינות ברחבי העולם עזר למשוך גל של השקעות מוסדיות (טסלה, קרנות גידור). 

הסיפור המלא:

  • יש רציונל בסיסי למשקיע בביטקוין להאמין שערך אחזקותיו צריך לעלות – בעוד שבקזינו אתה יודע שהסיכויים נוטים לטובת הבית. כמובן שאין ערובה לגבי ביצועים עתידיים או המשך תוצאות, אבל קו המגמה ארוך הטווח של ביטקוין בעשור האחרון היה כלפי מעלה.

  • אסטרטגיית השקעה פופולרית אחת להפחתת השפעת התנודתיות היא ממוצע עלות דולר – שבו אתה משקיע סכום קבוע מדי שבוע או חודש, לא משנה מה השוק עושה. אסטרטגיה זו מביאה בדרך כלל לתשואות חיוביות ללא קשר לתנודתיות בסביבת קו מגמה חיובית.

  • נראה כי התנודתיות בביטקוין נמצאת בירידה. ניתוח עדכני של בלומברג השווה את ריצת השוורים האחרונה של ביטקוין לבום של 2017 – ומצא שהתנודתיות נמוכה משמעותית הפעם. למה? עליית המשתתפים המוסדיים וההשפעה המייצבת הכללית של קריפטו "הופכת למיינסטרים".

  • אם לביטקוין או לכל מטבע קריפטוגרפי אחר יש מקום בתיק ההשקעות שלך תלוי בנסיבות האישיות שלך, סובלנות הסיכון ואופק זמן ההשקעה שלך. ולמרות שהביטקוין עלה במגמה מתמדת בעשור האחרון, היו לו גם מחזורי ירידה משמעותיים. המשקיעים צריכים להיות זהירים בניווט בשווקים הפכפכים (ולשקול לעבוד עם יועץ פיננסי לפני ביצוע השקעות גדולות).

מיתוס מס' 6: ביטקוין אינו מאובטח

רשת הביטקוין מעולם לא נפרצה. קוד הקוד הפתוח שלו נבדק על ידי אינספור מומחי אבטחה ומדעני מחשב. ביטקוין היה גם המטבע הדיגיטלי הראשון שפתר את בעיית ההוצאה הכפולה, והפך מטבעות עמית לעמית "חסרי אמון" למציאות. יתר על כן, כל עסקאות הביטקוין הן בלתי הפיכות.

הסיפור האמיתי:

  • תפיסות שגויות רבות סביב אבטחת הביטקוין נובעות מהתקפות על עסקים ושירותים של צד שלישי שעושים שימוש בביטקוין, ולא ברשת הביטקוין עצמה. פריצות בפרופיל גבוה של חברות ביטקוין מוקדמות עם נהלי אבטחה פגומים (כמו זה שפגע בבורסה המוקדמת Mt. Gox ביפן) והפרות מידע מזדמנות (כמו זו שהשפיעה על המשתמשים של ספקית הארנק Ledger) גרמו לחלק מהמשתמשים לשאול שאלות האבטחה של הביטקוין.

  • פרוטוקול הליבה של ביטקוין פעל בצורה מאובטחת עם זמן פעולה של 99.9% מאז יצירתו ב-2009.

  • כמות עצומה של כוח מחשוב מאבטחת את הרשת. והכורים שמפעילים את הרשת מופצים ברחבי העולם, עם צמתים ב-100 מדינות – מה שאומר שאין נקודות כשל בודדות.

מיתוס מס' 7: ביטקוין מזיק לסביבה

כריית ביטקוין היא תהליך עתיר אנרגיה. אבל קביעת ההשפעה הסביבתית היא קשה. ראשית, כל ההיבטים של הכלכלה הדיגיטלית דורשים אנרגיה. קחו בחשבון את כל מערכת הבנקאות העולמית, ואת כל האנרגיה הנדרשת לעיבוד עסקאות בנקאיות והפעלת בנייני משרדים, כספומטים, סניפים מקומיים ועוד ועוד.

הסיפור האמיתי:

  • מחקר שנערך לאחרונה על ידי הקרן הניו יורקית Ark Investment Management מסיק כי "ביטקוין הוא הרבה יותר יעיל מבנקאות מסורתית וכריית זהב בקנה מידה עולמי".

  • חלק ניכר מכריית הביטקוין מופעל על ידי מקורות אנרגיה מתחדשת (כולל רוח, הידרו ושמש). המספר האמיתי נע בין 20 אחוז ליותר מ-70 אחוז, לפי מדד צריכת החשמל של קיימברידג' ביטקוין

  • חוקרי קיימברידג' סיכמו : "טביעת הרגל הסביבתית של ביטקוין כרגע נותרה שולית במקרה הטוב".  

  • אפשר אפילו לטעון שהתמריצים הכלכליים הטמונים בכריית ביטקוין עוזרים להניע חדשנות באנרגיה בת קיימא, שכן הכורים מבקשים כל הזמן להגדיל את הרווחים על ידי הורדת עלויות החשמל שלהם – בעולם שבו אנרגיה מתחדשת הופכת במהירות לאופציה הזולה ביותר .

4.8/5 - (124 votes)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

bitcoin
Bitcoin (BTC) $ 67,791.16
ethereum
Ethereum (ETH) $ 3,694.91
tether
Tether (USDT) $ 1.00
usd-coin
USDC (USDC) $ 1.00
xrp
XRP (XRP) $ 0.623174
solana
Solana (SOL) $ 170.46
terra-luna
Terra Luna Classic (LUNC) $ 0.000156
cardano
Cardano (ADA) $ 0.702696
polkadot
Polkadot (DOT) $ 10.40